Aké slané pečivo vám tento rok na Veľkú noc upečiem? Načo sa pýtaš, samozrejme, že Mamine. Už roky nechýbajú na našom stole. Vlastne desaťročia, veď som sa ich naučila od svojej mamy.
Potrebujeme:
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto a necháme v kuchynskej fólii hodinu odpočinúť v chladničke. Potom rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm a radielkom vykrajujeme tyčinky. Poukladáme na plech vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou, alebo syrom, podľa toho, čo máte radi. U nás je to rasca. Rúru predhrejeme na 200 stupňov a pečieme cca 25 minút.
Text a foto Libuša Sabová
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment