Reklama

Aktuálne

Makový, alebo orechový závin z tvarohového cesta hotový za hodinu

Recept na túto dobrotu je veľmi jednoduchý a chutný. Mali by ste ho vyskúšať.

Potrebujeme:

  • 150 g jemného tvarohu
  • 6 lyžíc oleja
  • 6 lyžíc mlieka
  • 1 vajce
  • 100 g krištáľového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva

Plnka:

  • 250 ml mlieka
  • 100 g krištáľového cukru
  • 250 g maku (pomletých orechov)
  • trochu rumu
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • štipka škorice
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 hrsť hrozienok

Postup:

Tvaroh zmiešame s olejom, vajcom, krištáľovým cukrom a vanilkovým cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s tvarohovou zmesou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme odpočinúť. Medzitým si zapneme rúru a predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme makovú plnku. Mlieko zahrejeme spolu s cukrom, zložíme zo sporáka a do ešte teplého primiešame mak, rum, vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. Pracovnú dosku  posypeme múkou, polovičku cesta rozvaľkáme a potrieme makovou plnkou. Podobne aj druhú polovicu cesta potrieme makovou plnkou a položíme na prvú. Potom ich spolu zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Podávame vychladnuté.

Zdroj kochrezepte.at

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

2 hodiny pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

13 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred