Recept na túto dobrotu je veľmi jednoduchý a chutný. Mali by ste ho vyskúšať.
Potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Tvaroh zmiešame s olejom, vajcom, krištáľovým cukrom a vanilkovým cukrom. Múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s tvarohovou zmesou vypracujeme hladké cesto. Prikryjeme a necháme odpočinúť. Medzitým si zapneme rúru a predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme makovú plnku. Mlieko zahrejeme spolu s cukrom, zložíme zo sporáka a do ešte teplého primiešame mak, rum, vanilkový cukor, škoricu, postrúhanú citrónovú kôru a hrozienka. Pracovnú dosku posypeme múkou, polovičku cesta rozvaľkáme a potrieme makovou plnkou. Podobne aj druhú polovicu cesta potrieme makovou plnkou a položíme na prvú. Potom ich spolu zrolujeme. Preložíme na plech s papierom na pečenie. Závin potrieme vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre asi 30 minút. Podávame vychladnuté.
Zdroj kochrezepte.at
Foto Depositphotos.com
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment