Tento recept si každý môže prispôsobiť svojej chuti pridaním rôzneho ovocia, orechov, alebo čokolády.
Potrebujeme:
Glazúra:
Postup:
Vajíčka v hlbšom hrnci rozšľahajte, pridajte mlieko, kondenzované mlieko a vanilkový cukor. Všetko dobre premiešajte. Na malom ohni priveďte zmes do varu. Hotový krém nechajte vychladnúť.
Je čas urobiť čokoládovú polevu. Dobre vymiešajte všetky prísady tak aby v nej neboli hrudky. Na malom ohni chvíľu za stáleho miešania povarte, kým sa nevytvorí jednotná konzistencia. Nechajte vychladnúť.
Zmäknuté maslo dobre vyšľahajte a potom pridajte studený krém. Znovu spolu vyšľahajte.
Nádobu, do ktorej chcete dezert pripraviť vysteľte papierom na pečenie. Poukladajte prvú vrstvu keksov a zalejte krémom. Poukladajte druhú vrstvu keksov a znovu zalejte krémom. Ešte raz zopakujte. Nakoniec dezert polejte čokoládovou glazúrou a odložte na 3-4 hodiny do chladničky, ale najlepšie nechať cez noc.
Foto: Pixabay
Každý prežíva svoje emócie inak. Niekto vie všetko negatívne vytesniť, iný sa bude donekonečna nimi…
Hotové za 20 minút. Potrebujeme: 200 g čerstvých jahôd 100 g čučoriedok 100 g černíc…
Karol Hrčka je vychýrený kuchár. Pracoval v známych zahraničných reštauráciách a tak jeho recept na…
Nehovorím, že som vždy oblečená na jednotku s hviezdičkou, ale veď viete... skúšam, testujem, a…
Najstaršia slovenská kamionistka je ranostaj. Už o štvrtej ráno začala variť. O piatej bola knedľa…
Muži si často myslia, že svokry sú voči ním zaujaté. Ale mám kolegu, ktorý o…
Leave a Comment