Aktuálne

Kuracie prsia v pórkovo – šampiňónovej omáčke

Rýchle, chutné a racionálne jedlo.

Pre 2 osoby potrebujeme:

  • 1 polku kuracích pŕs
  • 1 balenie šampiňónov
  • 1 veľký pór
  • 2 lyžičky smotany na varenie
  • soľ
  • korenie
  • malú lyžičku oleja

Postup:

Kuracie prsia pozdĺžne prerežeme, naklepeme, posolíme a pokoreníme. Šampiňóny očistíme a nakrájame, pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Najlepšie na teflónovej panvici zalejeme smotanou, posolíme, pokoreníme a necháme variť, kým zelenina nezmäkne, cca 5 minút.

 

Mäso opražíme na oleji a podávame s omáčkou.

Text a foto Libuša Sabová

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: varenie

Nedávne články

Bravčová masť áno, či nie? Radí MUDr. Karol Džupa

Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…

1 hodinu pred

„Láska, ktorá lieči: Keď sa žena cíti v bezpečí, začne žiariť,“ hovorí tento pekný muž

Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…

1 deň pred

65 ročná Darina schudla raz v živote 20 kg, keď sa nešťastne zaľúbila

Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…

1 deň pred

Ľúbostný list, ktorý nemal uzrieť svetlo sveta… Zničí všetkých?!

Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…

1 deň pred

Toto sú napredávanejší slovenskí autori za rok 2024

Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…

1 deň pred