Vraj to bolo jedlo chudobných, varilo sa vo veľkom hrnci na 3-4 dni. Každý deň sa tam niečo pridalo, napríklad kukurica, takže polievka takto postupne menila chuť.
Potrebujeme:
Postup:
Opražíme na kocky nakrájanú slaninku, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Potom pridáme mrkvu, petržlen a nakrájanú paradajku. Chvíľu podusíme a pridáme vodu, mäso a fazuľku. Varíme, kým mäso nie je mäkké. Krúpky uvaríme zvlášť, aj kapustu udusíme zvlášť. Nakoniec všetko spolu zmiešame a dochutíme soľou a korením. Pridáme podľa chuti pretlak. Ak máte radi pikantnejšie, pridajte štipľavú papriku.
Náš tip: Namiesto pršuta môžete použiť dobrú údenú klobásu.
Text a foto Emília Lorinczová
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment