Photorepro: 1 /Daniel S
Ako u nás, tak aj vo Švédsku sú veľkonočné sviatky spojené s oslavami a dobrým jedlom, ktoré si vychutnáva celá rodina spolu s blízkymi a priateľmi. Po období dlhého pôstu sú slávnostné stoly plné obľúbených dobrôt. Inšpirujte sa tento rok tradičnými receptami z rýb a vajíčok, osvieženými o moderné nápady súčasnej gastronómie a tiež tipmi na dekorovanie vajíčok pre šibačov.
Varte!
Ryby, vajíčka, pokrmy zo zemiakov, chrumkavý chlieb, ale aj dezerty z marcipánu a čokoládové vajíčka – to všetko nesmie chýbať na tých pravých švédskych stoloch.
Diabolské vajcia s údeným lososom
Postup:
Špízy z kuracích guľôčok s citrónovou uhorkou, kôprom a severskými bylinkami
Postup:
Servírujte!
Lahodné veľkonočné jedlá sa budú dokonale vynímať na jednoduchých jednofarebných tanieroch, v misách či na podnosoch. Jednohubky jednoducho naukladajte na poschodový podnos tak, aby bol všetkým na očiach – a kedykoľvek sa vaši hostia a šibači môžu ponúknuť. Môžete naň naukladať aj sladké dezerty, olivy alebo ovocie.Po dlhej zime sa Švédi nevedia dočkať prvých jarných slnečných lúčov. Zopár pomyselných lúčov vnesiete aj na váš stôl – s pomocou žltých alebo oranžových doplnkov. Nezabudnite dať do vázy na stôl vetvičky bahniatok a zlatého dažďa.
Zdroj IKEA
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým…
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Leave a Comment