Rajčiny môžete na zimu zakonzervovať tak, že ich chuť a konzistencia zostanú také, ako keby ste ich práve obrali v záhrade. Keď v zime otvoríte takýto pohár, môžete rajčiny pripraviť podľa svojej chuti. Ja najradšej robím z takýchto rajčín šalát s cibuľou a petržlenovou vňaťou, soľou, korením a olivovým olejom. Ale poďme najskôr na to, ako ich zakonzervovať.
Potrebujeme:
Postup:
Rajčiny nakrájame podľa potreby, poukladáme do čistých a suchých pohárov. Zalejeme vriacou vodou. Poháre poukladáme do hrnca, na spodku ktorého je handrička. Na poháre položíme viečka, ale nezavrieme. Hrniec dolejeme vodou asi do dvoch tretín pohárov, položíme na sporák a varíme 15 minút. Potom poháre vyberieme, uzavrieme, obrátime hore dnom na 20 minút a odložíme do špajze na zimu.
Libuša Sabová
Ilustračná foto Depositphotos.com
Asi nebolo rodiny na svete, ktorá by v posledných dvoch rokov neprišla o niekoho milovaného. Celý…
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Leave a Comment