Tieto uhorky sú mimoriadne chrumkavé a krehké. Určite vám nevydržia do jari, lebo rodina nebude chcieť jesť iné.
Potrebujeme:
Postup:
Uhorky zalejte studenou vodou a nechajte v nej 2 hodiny. Potom odrežte okraje a nakrájajte ich na 2 cm hrubé krúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, papriku očistime a pokrájame na pásiky. Cesnak pretlačíme. Do misky nalejte vodu, pridajte rastlinný olej, cukor, soľ, horčicové semienka a ocot. Dobre premiešajte. Teraz pridajte pretlačený cesnak a znovu premiešajte. Uhorky vyberte z vody do hrnca a premiešajte ich s nakrájaným kôprom, cibuľou a paprikou. Zalejte pripravenou zálievkou a nechajte odstáť dve hodiny. Potom položte na sporák a priveďte do varu. Varte najviac 5 minút. Ešte horúce rozdeľte do pripravených umytých a suchách pohárov a uzavrite viečkom. Otočte hore dnom, prikryte uterákom a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladom mieste.
Dobrú chuť!
Foto Depositphotos com
Asi nebolo rodiny na svete, ktorá by v posledných dvoch rokov neprišla o niekoho milovaného. Celý…
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Leave a Comment