Paradajkám sa tento rok darí. Aj my máme v záhrade krásne plody, ktoré síce začali dosť neskoro zrieť, ale predsa. Určite vyskúšam tento recept naslovovzatého odborníka.
Potrebujeme:
Postup:
Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme pretlak, múku, zamiešame, krátko opražíme a zalejeme vodou. Povaríme a pridáme oblanžírované paradajky, stiahnuté zo šupky.Necháme pomaly variť asi 15 minút. Potom pridáme korenie, bobkový list, vegetu, ocot, masox, pretlačený cesnak, majoránku, bazalku a soľ. Varímu 15 minút. Vyberieme bobkový list a nové korenie. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným toastom. Môžeme ozdobiť pokrájanou čerstvou uhorkou.
text a foto Karol Hrčka
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Mám troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…
Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…
Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…
Leave a Comment