Reklama

Aktuálne

Najlepšie gaspacho podľa vychýreného kuchára Karola Hrčku

Paradajkám sa tento rok darí. Aj my máme v záhrade krásne plody, ktoré síce začali dosť neskoro zrieť, ale predsa. Určite vyskúšam tento recept naslovovzatého odborníka.

Potrebujeme:

  • 1/2 kg paradajok
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice oleja
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 2 a 1/2 lyžice hladkej múky
  • 1/2 l vody
  • 2-3 guľôčky nového korenia
  • 1 bobkový list
  • 1 a 1/2 lyžice vegety
  • 2 lyžice jablkového octu
  • 2 a 1/2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 masox
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • majoránka
  • bazalka
  • soľ
  • nastrúhaný syr
  • opečený toast

Postup:

Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji, pridáme pretlak, múku, zamiešame, krátko opražíme a zalejeme vodou. Povaríme a pridáme oblanžírované paradajky, stiahnuté zo šupky.Necháme pomaly variť asi 15 minút. Potom pridáme korenie, bobkový list, vegetu, ocot, masox, pretlačený cesnak, majoránku, bazalku a soľ. Varímu 15 minút. Vyberieme bobkový list a nové korenie. Ponorným mixérom dobre rozmixujeme. Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným toastom. Môžeme ozdobiť pokrájanou čerstvou uhorkou.

text a foto Karol Hrčka

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakový chlieb

Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…

12 hodín pred

Všetko je len v hlave! Prečo sa stále zohýnam pred odstráneným satelitným tanierom?

Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…

16 hodín pred

Dagmar Hrdá: „Vďaka športu som opäť našla zmysel života!“

Mám  troch dospelých synov a dve vnúčatá. Pochádzam z dediny pri Topoľčanoch, ktorá sa volá…

17 hodín pred

Egypt nás uzdravuje. Život s 3 deťmi – škola, zdravotníctvo, nákupy. Je to paráda a sme zdravší

Nina Martinkovičová spolu s manželom je už vyše roka v Egypte. Nie sú tam sami. Odišli za…

19 hodín pred

Keď dnes vyjdete z domu, usmievajte sa!

Úsmev: Univerzálny Jazyk Pohody a Optimizmu  V dnešnom uponáhľanom svete je ľahké zabudnúť na malé…

24 hodín pred