Soup of nettles on the wooden table
Vynikajúce, zdravé jedlo.
Potrebujeme:
Príprava:
Najlepšia žihľava je skoro na jar, teraz sa snažte odstrihnúť len vršky. Pred varením ich zalejte horúcou vodou, aby neprhlila. Kuracie stehná umyte, stiahnite kožu a vložte do hrnca. Zalejte vodou a pridajte očistenú cibuľu. Keď voda začne vrieť, stiahnite teplotu a odstráňte penu. varte na malom ohni cca 30 minút. Mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle, pokrájajte druhú cibuľu na malé kúsky. Zemiaky očistite a nakrájte na malé kúsky. Na panvici ohrejte olej, pridajte cibuľu, potom mrkvu, bobkový list a nakoniec zemiaky. Chvíľu spolu orestujte, prikryte pokrievkou a vypnite. Šťaveľ a žihľavu nasekajte. Oddeľte mäso od kostí, nakrájajte a vložte naspäť do hrnca. Pridajte mrkvu, cibuľu, zemiaky, šťaveľ a žihľavu. Varte všetko spolu 7 minút. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo. Polievku dochuťte soľou, korením, citrónovou šťavou a nakoniec pridajte posekanú petržlenovú vňať a kôpor. Zelený boršč podávajte s uvarenými vajíčkami, prípadne s kyslou smotanou.
Foto Depositphotos.com
Téma „nevhodnosti“ dvojdielnych plaviek po určitom veku je vlastne spoločenský konštrukt, ktorý sa mení v…
Musíme si sebe vážiť a mať sa radi. A je jedno, koľko máme rokov. Staroba nesie v…
Zúfalí utekáme do nemocnice, aby nám lekári vrátili zdravie. Ale tam nám ho nevrátia. Prečo?…
Najviac zmien v mojom živote sa udialo v decembri. Pred 32 rokmi som priletela do…
Úbytok svalovej hmoty vo vyššom veku, známy ako sarkopénia, je bežný, ale rozhodne nie nevyhnutný!…
Istá pani zaslala do redakcie časopisu so zdravotnou tematikou nasledujúci odkaz: „Rada by som sa…
Leave a Comment