Zdravé, chutné a rýchle jedlo.
Potrebujeme:
Postup:
Karfiol rozdelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zapekaciu misku potrieme maslom a rozdelíme na ňu rovnomerne uvarený a pokrájaný karfiol. Posolíme. Na karfiol rozdelíme šunku a syr pokrájaný na kocky. V miske rozhabarkujeme vajíčka, pridáme smotanu, pokrájanú petržlenovú vňať, korenie a soľ. Zalejeme karfiol. Vrch ešte posypeme nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi pol hodinu. Podávame so zeleninovým šalátom. Nákyp je chutný teplý i studený.
Text a foto Libuša Sabová
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment