Reklama

Kategórie: Recepty

Vyskúšajte šalát zem – more, špecialitu talianskej kuchyne

Potrebujeme:

450 g rybieho filé z tresky, 1 kg gaštanov, 300 g listov rozličných druhov šalátov, 2 citróny, 6 lyžíc olivového oleja, 1 lyžica octu, petržlenová vňať alebo mäta pieporná, soľ, čierne korenie.

Rybie filé šikmo nakrájame. Citrónovú šťavu zmiešame s 3 lyžicami oleja, osolíme ju a nálevom polejeme kúsky ryby. Necháme marinovať na chladnom mieste 30 minút. Gaštany narežeme a ponoríme ich na 2 minúty do 2 l vriacej vody. Scedíme ich na sitku, ponoríme do studenej vody, potom odstránime vrchnú aj vnútornú šupu a očistené gaštany povaríme ešte 20 minút v osolenej vode. Zo zvyšku oleja, octu, soli a čierneho korenia pripravíme nálev vinaigrette. V mise zmiešame listy rozličných druhov šalátu s kúskami marinovanej ryby a gaštanmi a šalát zalejeme pripraveným nálevom vinaigrette. Ozdobíme posekanými bylinkami.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Aj takto môžu šesťdesiatničky vyzerať. Ako sa vám to páči?

Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať,  držať diétu, ale moja postava…

5 hodín pred

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

10 hodín pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

10 hodín pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

11 hodín pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

15 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

1 deň pred