Potrebujeme:
450 g rybieho filé z tresky, 1 kg gaštanov, 300 g listov rozličných druhov šalátov, 2 citróny, 6 lyžíc olivového oleja, 1 lyžica octu, petržlenová vňať alebo mäta pieporná, soľ, čierne korenie.
Rybie filé šikmo nakrájame. Citrónovú šťavu zmiešame s 3 lyžicami oleja, osolíme ju a nálevom polejeme kúsky ryby. Necháme marinovať na chladnom mieste 30 minút. Gaštany narežeme a ponoríme ich na 2 minúty do 2 l vriacej vody. Scedíme ich na sitku, ponoríme do studenej vody, potom odstránime vrchnú aj vnútornú šupu a očistené gaštany povaríme ešte 20 minút v osolenej vode. Zo zvyšku oleja, octu, soli a čierneho korenia pripravíme nálev vinaigrette. V mise zmiešame listy rozličných druhov šalátu s kúskami marinovanej ryby a gaštanmi a šalát zalejeme pripraveným nálevom vinaigrette. Ozdobíme posekanými bylinkami.
Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…
Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…
Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…
"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…
Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…
Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…
Leave a Comment