Reklama

Aktuálne

Vynikajúce pohostenie – huspenina

Ak chcete návštevu naozaj originálne pohostiť, urobte huspeninu podľa nášho receptu.

Potrebujeme:

  • 70 – 80 dkg bravčového kolena
  • 20 dkg bravčové rebrá
  • 2 stredne veľké paprčky
  • 1 mrkva
  • 1 petržlen
  • cibuľa
  • cesnak
  • 50 – 60 g želatíny na 2 litre vývaru
  • soľ, korenie, bobkový list, nové korenie

ďalej potrebujeme:

  • plastovú fľašu so širokým hrdlom 1,5 l
  • plátky šunky
  • olivy
  • klinčeky

Postup:

Mäso umyjeme, rozkrojíme na polovicu  a  nasolíme, pridáme korenie, cesnak, vegetu, bobový list, nové korenie a necháme cez noc odležať. Na druhý deň mäso preložíme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme korenie, bobkový list, cesnak, zeleninu, soľ a varíme tri hodiny pri miernej teplote. Potom vývar precedíme cez sito. Pridáme želatínu. Pekné chudé mäso z kostí oberieme a pridáme do vývaru so želatínou. Dochutíme ešte soľou a korením a nalejeme do pripravenej  plastovej fľaše až  po okraj. Uzavrieme a dáme do chladu  na ležato. Na druhý  deň dáme na chvíľu pod teplú vodu. Fľašu rozstrihneme tak, aby sa huspenina nepoškodila. Na tácke ozdobíme nárezom šunky a šalátom podľa vlastnej fantázie.

 

bronislawa70

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

15 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

2 dni pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

2 dni pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred