Uvariť hovädzie mäso vieme všetci. Ani chrenová omáčka by nám nemala robiť problém, ale kvalitná domáca žemľová knedľa, to si už vyžaduje dobrý recept a aj skúsenosť.
Na knedľu potrebujeme:
Postup:
Rožky nakrájame na kolieska, pridáme vajcia, cibuľu orestovanú na masti, petržlenovú vňať, mlieko, soľ, muškátový oriešok, prášok do pečiva a všetko dobre zamiešame. Alobal potrieme olejom a vyformujeme žemľovú hmotu. Zrolujeme, konce zakrútime a obalíme v potravinárskej fólii. Varíme pomaly 45 minút ponorené vo vode. Potom opatrne vyberieme a dáme schladiť pod studenú vodu. Až potom rozbalíme a nakrájame.
Omáčka: Na masti opražíme cibuľu, zaprášime hladkou múkou, pridáme mlieko, smotanu a nakoniec postrúhaný chren. Podľa chuti osolíme, pridáme citrónovú šťavu, cukor.
Text a foto Karol Hrčka
Asi nebolo rodiny na svete, ktorá by v posledných dvoch rokov neprišla o niekoho milovaného. Celý…
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Leave a Comment