Dnes som robila pečeňovú paštétu. Poviete si teraz v lete? Áno, teraz nám dozreli papriky a paradajky a tie sú najlepšie s domácim chlebom a paštétou.
Na domácu pečeňovú paštétu podľa mojej svokry potrebujete:
Postup:
Najskôr som pokrájala bôčik, posolila, pokorenila, zaliala troškou vody a dala prikryté piecť na jeden a pol hodiny. Medzitým som na husacej masti spenila cibuľku a potom som na nej opiekla nakrájanú pečeň. Posolila, pokorenila. Ešte za tepla som všetko spolu (bôčik a pečienku) rozmixovala. Pridala som 250 g husacej masti, 2 lyžičky horčice a všetko som ešte v miske dôkladne ponorným mixérom rozmixovala. Bolo treba ešte soľ, ale inak chutila výborne. Paštétu som rozdelila do menších pohárikov. Hrniec som vystlala utierkou, poukladala poháriky s paštétou, zaliala vodou a dve hodiny som sterilizovala. Potom som hrniec vložila do umývadla a pustila naň tenučký prúd vody, aby voda pomaly vychladla a viečka sa chytali. A tu je výsledok.
Libuša Sabová
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Leave a Comment