Tento recept pochádza z Ameriky, ale aj u nás je už tiež veľmi obľúbený. My vám ho teraz ponúkame tak, ako vajcia Benedikt pripravuje veľmi populárna nemecká dvojica kuchárov Martina a Moritz, ktorí už veľa rokov spolu varia pre nemecké televízne stanice.
Princíp je pomerne jednoduchý: opražené toasty z bieleho chleba, na tom šunka a na vrchu vajíčko s holandskou omáčkou! Úžasne chutná kombinácia, trošku zložitejšia na prípravu a tak niet divu, že si to človek radšej objedná v reštaurácii. Ale možno podľa receptu Martiny a Moritza si ich pripravíte na nedeľné raňajky.
Recept je pre 4 osoby
Sauce hollandaise
Ďalej
Príprava:
Najskôr omáčka: ocot a biele víno varíme v hrnci a pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok (kto má rád, aj chilli). Žĺtka zmiešame so šľahačkou a pridáme do hrnca s octom a vínom, za stáleho miešania postupne pridáme kocky masla aj so zvyškom šľahačky. Miešame na miernom plameni dovtedy, kým sa všetko nespojí do hladkej omáčky.
Vo vysokej nádobe zohrejeme vodu s ocotom. Vriacu vodu vareškou“rozvírime dookola“. Postupne pridávame vajcia jedno po druhom a pri veľmi miernom vare necháme vo vode 3-4 minúty.
Keď je všetko pripravené, musíme konať veľmi rýchlo, osmažíme šunku na oboch stranách na troške masla a položíme ju na toasty.
Na vrch položíme varené vajíčko a zalejeme omáčkou Hollandaise. Posypeme pažítkou a okamžite podávame.
Na pitie: Zelený alebo iný raňajkový čaj.
Minule som písala o takzvanom "bolestnom" po návšteve lekára, kedy detský pacient dostane nejakú drobnosť…
Baví ma život a som rada, že ten môj je stále vzrušujúci, šťastný a kreatívny.…
Väčšina ľudí v zrelom veku má problémy s kolenami. Niet sa čo čudovať, veď celý…
Keď dosiahneme dôchodkový vek, mnohí sa zamýšľame, aká bude naša staroba. Určite každý z nás…
U nás to bola vždy fazuľová polievka, hovorili sme jej na sladko, lebo okrem toho…
Autor televíznych Retro novín má bohatý nielen pracovný archív, ale aj súkromný. Tu je jeho…
Leave a Comment