Reklama

Aktuálne

Viete, že táto pochúťka z kávy sa volá Dalgona?

Tento názov vznikol v Kórei. Ja som to vôbec nevedela. Veď pred mnohými rokmi bola aj u nás taká móda, v hrnčeku sme  vidličkou miešali instatnú kávu s vodou a troškou cukru tak dlho, až kým nevznikla pena, ktorú sme potom zaliali mliekom. Dávno som na to zabudla a teraz som uvidela na Youtube video, kde je tento spôsob prípravy kávy zdokonalený tým, že základ  z kávy, vody a cukru sa v miske našľahá elektrickým šľahačom do hustej peny, ktorá sa potom  lyžičkou pridáva na teplé mlieko. Tak dobre to vyzerá, že som neodolala a hneď som túto dobrotu vyskúšala. Najhustejšia pena vznikne, keď pridáte rovnaké množstvo kávy, cukru i vody. Ja som to urobila z dvoch lyžičiek jednotlivých ingrediencií a v hrnčeku som mala 2 dl teplého mlieka. Mlieko môže byť aj studené a ak pridáte do neho ľad, budete mať ľadovú kávu.

Zdroj YouTube

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

4 hodiny pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

4 hodiny pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

4 hodiny pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

8 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

23 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred