Poznáte to moji milí, keď letné slniečko ukazuje svoje lúče. Nám, čo máme záhradku, vždy srdiečko poskočí. V hlave sa nám rodia plány, čo a kde všetko vysadíme. Uvažujeme, aký bude rok a či sa nám niečo urodí. Práve sa zberajú uhorky, cukiny. Ich úroda je tento rok u nás dobrá. Zaujal ma recept na kórejskú cukinu. Bol nad ním aj pekný farebný obrázok a tak som si povedala, že tento recept vyskúšam.
Potrebujeme:
Postup:
Cukiny umyjeme a postrúhame celé na väčšom strúhadle. Mrkvu postrúhame na dlhšie tenké pásiky. Rovnako aj papriku. Zeleninu dáme do väčšej misky, posypeme soľou, cukrom, pridáme ocot a zľahka premiešame. Posypeme červenou paprikou a lístkami bazalky. Nezabudnite na cesnak, ten pretlačíme. Olej trošku zahrejeme a zalejeme ním zeleninovú zmes. Marinujeme asi tri hodiny. Pripravíme si poháriky (ja dávam tie od horčice), sú šikovné. Zelenina pustila medzitým šťavu a tak si ju ešte môžete podľa seba dochutiť. Ja mám rada pikantnejšie a tak pridám feferónku. Precedíme cez sito a plníme poháriky asi do 3/4 a dolejeme šťavou. Sterilizujeme 20 minút pri teplote 80 stupňov. Vyberieme a poháre ešte zabalím dole dnom do deky a nechám ich vychladnúť.
Verím, milé Superbabky, že keď v zime okoštujete túto dobrotu, tak si na mňa spomeniete.
S úctou veselá seniorka Mária Pekáriková
Prírodné živly spôsobili minulý rok najviac škôd za posledných 5 rokov Medziročne stúpol počet škôd…
Členstvo v EÚ je pre Slovensko nenahraditeľné. Príkladom je až 80 percent verejných investícií financovaných zo…
Príjemné jarné počasie doplnené plusovými teplotami láka ľudí do prírody. Len málo z nich si…
Problém nie je mať po svojom boku muža, ktorý ti dá všetko. Problém je v…
Osamelosť je subjektívny pocit, ktorý ale vie byť veľmi nebezpečný. Podľa britského psychológa Guy Wincha…
Bea Hlohovská, etikoterapeutka, ktorá vo svojom živote používa etikoterapiu ako jednu z metód, ktorá môže človeku…
Leave a Comment