Naši predkovia sa stravovali jednoducho a zdravo. Však sa aj vravieva: Kaša – mať naša. Mäso sa jedlo iba v nedeľu alebo pri slávnostných príležitostiach, koláče prišli na rad iba v sobotu, keď zostalo cesto pri pečení chleba. A je toho omnoho viac! Naši predkovia dávali jedlám krásne názvy a v našej tradičnej kuchyni nájdete aj kúsok Osmanskej ríše, Bulharska či Talianska.
Krst moderovala Adriana Poláková
Na krste novej kuchárskej knihy boli aj známe osobnosti.
Katarína Brychtová a známy gurmán Peter Justin Topoľský
O autorke:
Silvia Pilková sa narodila v Banskej Štiavnici, predkov má aj v Bardejove a vyrástla v Bratislave. Od detstva rada varí, zbiera recepty a zaujíma sa o naše tradície a históriu. Študovala ekonómiu a pracovala ako manažérka reštauračnej siete, ale vždy ju to viac ťahalo k vareniu a písaniu. Odvtedy napísala niekoľko úspešných kníh o tradičnej slovenskej kuchyni a v súčasnosti sa venuje aj práci redaktorky v magazíne, kde môže variť, písať a natáčať videá o jedle.
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…
Leave a Comment