Táto kuchárska kniha vyšla v roku 1955, má 660 strán a podľa môjho odhadu je tam aj 5 tisíc receptov, dobrých rád a návodov. Dnes budú džatky. Je to jednoduché zemiakové jedlo, z ktorého sa za pár centov naje celá rodina.
Potrebujeme:
Očistené zemiaky pokrájame a uvaríme v osolenej vode. Po uvarení ich scedíme, pridáme hladkú múku, premiešame a necháme na okraji sporáka asi 5 minút. potom vypracujeme na hladké cesto, z ktorého formujeme malé guľky, veľkosť menších orechov. Do rozpálenej masti pridáme pokrájanú údenú slaninu, nakrájanú cibuľu, dobre popražíme a polejeme guľky.
Ja som to ešte vylepšila, že som pridala na tanier kyslú smotanu a všetko som posypala pažítkou.
Libuša Sabová
Priatelia, tak už to máme za sebou. "Rizky" sa minuli, šalátu došla záručná lehota a…
Údajne sme tak zdraví, ako zdravé je naše črevo – počuli ste už túto múdrosť?…
Dôležitým zdrojom vitamínu D je slnko. Počas zimných mesiacov, kedy je ho nedostatok, je preto…
Tapas je synonymom pre malé občerstvenie, degustačný tanierik, či jednohubky. Názov tapas pochádza zo Španielska,…
Tie Vianoce si pamätám ... ako otec priväzoval stromček o klinec, na ktorom predtým visel obraz…
To čo je za mnou, vôbec nie je dôležité, lež úsmev a milujuce srdce. Nie…
Leave a Comment