Reklama

Aktuálne

Už zase rastú

Ako ich uchovať na zimu okrem sušenia? Samozrejme  zaváraním. Na to sú majstri Rusi. Ich recepty na sterilizovanie sú vynikajúce. Touto marinádou môžete zaliať akékoľvek huby.

Potrebujete:

  • 800 ml  vody
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 4 lyžičky soli
  • 2 ks bobkový list
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 3 ks klinčekov
  • 3 ks škorice
  • 200 ml 5% octu

Príprava:

Do vriacej vody pridáme všetky prísady okrem octu a varíme asi 3 minúty, nakoniec pridáme ocot. Odložíme zo sporáka (marinádu si môžeme pripraviť vopred). Huby opláchneme, ak sú veľké narežeme, ale na sterilizovania sú najlepšie malé huby. Huby vložíme do studenej vody a privedieme do varu a vodu vylejeme. V druhej vode huby opäť necháme prevariť, odstránime penu. Počkáme kým sa huby neusadia na dne. Dierovanou lyžicou ich rozdelíme do pripravených čistých a sterilných pohárov asi do 2/3, nie plné. Z pohárov ešte vylejeme stečenú vodu. Huby zalejeme pripravenou marinádou. Uzavrieme a odložíme do chladničky. Huby do seba nasajú marinádu a sú vynikajúce.

Zdroj vstolovke.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

33 minút pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

12 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred