Ako ich uchovať na zimu okrem sušenia? Samozrejme zaváraním. Na to sú majstri Rusi. Ich recepty na sterilizovanie sú vynikajúce. Touto marinádou môžete zaliať akékoľvek huby.
Potrebujete:
Príprava:
Do vriacej vody pridáme všetky prísady okrem octu a varíme asi 3 minúty, nakoniec pridáme ocot. Odložíme zo sporáka (marinádu si môžeme pripraviť vopred). Huby opláchneme, ak sú veľké narežeme, ale na sterilizovania sú najlepšie malé huby. Huby vložíme do studenej vody a privedieme do varu a vodu vylejeme. V druhej vode huby opäť necháme prevariť, odstránime penu. Počkáme kým sa huby neusadia na dne. Dierovanou lyžicou ich rozdelíme do pripravených čistých a sterilných pohárov asi do 2/3, nie plné. Z pohárov ešte vylejeme stečenú vodu. Huby zalejeme pripravenou marinádou. Uzavrieme a odložíme do chladničky. Huby do seba nasajú marinádu a sú vynikajúce.
Zdroj vstolovke.com
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment