Reklama

Recepty

Už neviete ako pripraviť lososa? Tu sú tri vynikajúce recepty.

Toast so šalátom z lososa

(4 osoby)

  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 ks aljašského lososa
  • 0,01 kg šalotky
  • 0,01 kg pažítky
  • 0,1 kg celozrnnej horčice
  • 0,1 kg majonézy
  • 4 veľké listy šalátu Dubový list
  • 0,005 kg kôpru
  • 1 ks citrónu
  • 0,05 l olivového oleja
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Šalotku a pažítku nakrájame na jemno a pridáme k lososovi. Dochutíme soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a spojíme majonézou. Na opečený toast dáme list šalátu. Šalát z lososa dáme na vrch a ozdobíme kôprom.

Závin z aljašského lososa s brokolicou

a omáčkou z červených paprík

  • 3 ks aljašského lososa
  • 0,3 kg lístkového cesta
  • 0,2 kg špenátu
  • 0,1 kg masla
  • 0,05 l žĺtkov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0,05 kg cesnaku
  • 0,5 kg brokolice
  • 0,5 l smotany
  • 0,2 kg papriky (červenej)
  • olivový olej

Vyváľame si cesto na tenký plátok. Pridáme na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položíme lososa, zabalíme a potrieme žĺtkom. Pečieme na 200 oC cca 15 minút.

Omáčku si pripravíme orestovaním červených paprík na olivovom oleji. Pridáme smotanu, soľ, korenie a rozmixujeme. Brokolicu uvaríme v osolenej vode.

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

(4 osoby)

  • 2 ks aljašského lososa
  • 1 l mlieka
  • 0,5 l smotany na šľahanie
  • 0,01 kg bazalky
  • 1 ks bagety
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • cesnak
  • olivový olej

Zvaríme mlieko so smotanou. Pridáme vykosteného lososa a poriadne rozšľaháme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Z bagety si urobíme kocky a opečieme s cesnakovým olejom.

Foto archív redakcie

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: jedlovarenie

Nedávne články

Máte radi šalátovú polievku? Ako ju robím ja?

Dnešní mladí ľudia ju možno ani nepoznajú, ale my starší sme ju v jarnom období…

2 hodiny pred

Janka, ako sa cíti váš manžel, rodený Nemec na Slovensku? Prečo ste sa sem presťahovali?

Môj životný príbeh som už raz pre Superbabky napísala. Zhrniem len, že po 13. rokoch…

2 hodiny pred

Snehová pena na ozdobenie akéhokoľvek pečiva

Môžeme ju použiť na ozdobenie akéhokoľvek pečiva. Potrebujeme: 4 bielká z veľkých, alebo 5 bielkov…

2 hodiny pred

Krásne vyznanie matke Anne od dcéry Diany!

V bežnom živote býva pomerne časté, že rodičia sú hrdí na svoje šikovné deti. Ja…

6 hodín pred

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

22 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

1 deň pred