Recepty

Už neviete ako pripraviť lososa? Tu sú tri vynikajúce recepty.

Toast so šalátom z lososa

(4 osoby)

  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 ks aljašského lososa
  • 0,01 kg šalotky
  • 0,01 kg pažítky
  • 0,1 kg celozrnnej horčice
  • 0,1 kg majonézy
  • 4 veľké listy šalátu Dubový list
  • 0,005 kg kôpru
  • 1 ks citrónu
  • 0,05 l olivového oleja
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Šalotku a pažítku nakrájame na jemno a pridáme k lososovi. Dochutíme soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a spojíme majonézou. Na opečený toast dáme list šalátu. Šalát z lososa dáme na vrch a ozdobíme kôprom.

Závin z aljašského lososa s brokolicou

a omáčkou z červených paprík

  • 3 ks aljašského lososa
  • 0,3 kg lístkového cesta
  • 0,2 kg špenátu
  • 0,1 kg masla
  • 0,05 l žĺtkov
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0,05 kg cesnaku
  • 0,5 kg brokolice
  • 0,5 l smotany
  • 0,2 kg papriky (červenej)
  • olivový olej

Vyváľame si cesto na tenký plátok. Pridáme na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položíme lososa, zabalíme a potrieme žĺtkom. Pečieme na 200 oC cca 15 minút.

Omáčku si pripravíme orestovaním červených paprík na olivovom oleji. Pridáme smotanu, soľ, korenie a rozmixujeme. Brokolicu uvaríme v osolenej vode.

Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi

(4 osoby)

  • 2 ks aljašského lososa
  • 1 l mlieka
  • 0,5 l smotany na šľahanie
  • 0,01 kg bazalky
  • 1 ks bagety
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • cesnak
  • olivový olej

Zvaríme mlieko so smotanou. Pridáme vykosteného lososa a poriadne rozšľaháme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Z bagety si urobíme kocky a opečieme s cesnakovým olejom.

Foto archív redakcie

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: jedlovarenie

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

1 hodinu pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

13 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

13 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

16 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred