Toast so šalátom z lososa
(4 osoby)
Šalotku a pažítku nakrájame na jemno a pridáme k lososovi. Dochutíme soľou, korením, horčicou, citrónovou šťavou a spojíme majonézou. Na opečený toast dáme list šalátu. Šalát z lososa dáme na vrch a ozdobíme kôprom.
Závin z aljašského lososa s brokolicou
a omáčkou z červených paprík
Vyváľame si cesto na tenký plátok. Pridáme na masle orestovaný špenát dochutený cesnakom, soľou a korením. Na to položíme lososa, zabalíme a potrieme žĺtkom. Pečieme na 200 oC cca 15 minút.
Omáčku si pripravíme orestovaním červených paprík na olivovom oleji. Pridáme smotanu, soľ, korenie a rozmixujeme. Brokolicu uvaríme v osolenej vode.
Krémová polievka z aljašského lososa s chlebovými krutónmi
(4 osoby)
Zvaríme mlieko so smotanou. Pridáme vykosteného lososa a poriadne rozšľaháme. Dochutíme soľou, korením a bazalkou. Z bagety si urobíme kocky a opečieme s cesnakovým olejom.
Foto archív redakcie
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment