Jarmila Zacher Pajpachová je naozaj vynikajúca kuchárka. Vyvára, pečie hlavne klasické recepty. Teraz sa jej manžel chystá na dlhú cestu po Európe a manželka mu chystá všetky dobroty, ktoré má najradšej. Patria medzi ne aj utopence. Všetci vieme, že najdôležitejšou ingredienciou sú kvalitné špekáčky a čo ešte k tomu treba?
Potrebujeme:
Nálev:
Utopence, ako ich robím ja. Najskôr si pripravím nálev, všetky suroviny spolu prevarím a nechám vychladnúť. Špekačky olúpem a nakrájam na polovičky, cibuľu nakrájam na hrubšie plátky, kápiu na prúžky. Do čistého a suchého pohára navrstvím striedavo špekačky a cibuľu, kápiu a zalejem vychladnutým nálevom až po hrdlo (aby boli všetky špekačky ponorené). Odložím do chladničky a nechám ich tam minimálne týždeň.
Zúfalí utekáme do nemocnice, aby nám lekári vrátili zdravie. Ale tam nám ho nevrátia. Prečo?…
Najviac zmien v mojom živote sa udialo v decembri. Pred 32 rokmi som priletela do…
Úbytok svalovej hmoty vo vyššom veku, známy ako sarkopénia, je bežný, ale rozhodne nie nevyhnutný!…
Istá pani zaslala do redakcie časopisu so zdravotnou tematikou nasledujúci odkaz: „Rada by som sa…
Prerastené bábätká. Tuleni. Zženštelí chlapčekovia. Tak označujú ženy nad päťdesiat rokov súčasných mladých mužov. Všimli…
Keď sa citeľne oteplí a mesto rozkvitne zobudenými stromami i ružovými kríkmi, táto každoročne sa…
Leave a Comment