Jarmila Zacher Pajpachová je naozaj vynikajúca kuchárka. Vyvára, pečie hlavne klasické recepty. Teraz sa jej manžel chystá na dlhú cestu po Európe a manželka mu chystá všetky dobroty, ktoré má najradšej. Patria medzi ne aj utopence. Všetci vieme, že najdôležitejšou ingredienciou sú kvalitné špekáčky a čo ešte k tomu treba?
Potrebujeme:
Nálev:
Utopence, ako ich robím ja. Najskôr si pripravím nálev, všetky suroviny spolu prevarím a nechám vychladnúť. Špekačky olúpem a nakrájam na polovičky, cibuľu nakrájam na hrubšie plátky, kápiu na prúžky. Do čistého a suchého pohára navrstvím striedavo špekačky a cibuľu, kápiu a zalejem vychladnutým nálevom až po hrdlo (aby boli všetky špekačky ponorené). Odložím do chladničky a nechám ich tam minimálne týždeň.
Bioritmus. Príroda. Byliny. Všetko, čo fungovalo našim predkom funguje dodnes. Problém je, že tradície sa…
V posledných desaťročiach sme svedkami znepokojujúceho trendu: priemerné IQ v niektorých západných vyspelých krajinách vykazuje…
Už som aj zabudla na túto dobrotu, ktorú si tiež, ako Zuzka Almaši Koreňová pamätám…
Boris Filan má na konte množstvo textov – od tých pesničkových, cez knižné cestopisy, rozhovory…
Staršie ženy trápia najmä nepekné hnedé škvrny na najviac exponovaných častiach, ako sú ruky, tvár,…
Trvalo mi to niekoľko rokov. Občas som zašla ku kozmetičke "na obočie," ale čo tam…
Leave a Comment