Slovo tsitsak sa dá z arménčiny preložiť ako paprika, ale nie taká obyčajná, ale podlhovastá, vhodná na kvasenie. U nás by sa takto mohli spracovať napríklad baranie rohy. Kvasením papričiek získate pikantnú prílohu k mäsu, ale chutná je aj samotná s chlebom, či syrom. Dôležité v tomto recepte je, aby ste papričky nechali rozložené na stole 2 – 3 dni, aby trošku zmäkli, zvädli.
Potrebujeme:
Postup:
Soľ rozpustime vo vode. Papričky poprepichujeme na viacerých miestach vidličkou, alebo špáradlom. A teraz budeme vrstviť v nádobe, v ktorej papriky aj uskladníme. Najskôr papriky, potom na plátky nakrájaný cesnak, bobkový list, čierne korenie, opäť papriky…Koľko vrstiev nám do nádoby vojde. Papriky zatlačíme a zalejeme slanou vodou. Položíme vrchnák a necháme papriku pri izbovej teplote 2 – 5 dní (podľa teploty miestnosti), kým nezožltne.
Arméni ukladajú papričky do sterilizovaných pohárov. Nemusia sa hermeticky uzavrieť. Na chladnom mieste vydržia celú zimu.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment