Potrebujete len šľahačku a kyselinu vinnú. Najlepšia je samozrejme čerstvá, tepelne neupravená šľahačka.
Na 225 g mascarpone potrebujete:
1 l čerstvej šľahačky
1/8 čajovej lyžičky kyseliny vinnej (používajú ju vinári na úpravu pH, dá sa kúpiť na internete)
Šľahačku zahrievajte vo vodnom kúpeli na 85 stupňov (treba merať teplomerom). Za stáleho miešania pridajte kyselinu rozriedenú s lyžicou vody. Miešajte asi 5 minút, kým krém nezhustne. Ak krém nezhustne, pridajte ešte štipku kyseliny vinnej. Musíte dávať pozor a stále miešať, inak by sa vytvoril tvaroh. Hotové mascarpone vychlaďte, naplňte do pohára a zatvorte. Uložte do chladničky. Cez noc mascarpone zhustne. V chladničke vydrží aj dva týždne.
Bude pripravené na výrobu vynikajúcich dezertov, aké sa dajú urobiť len z mascarpone.
Zúfalí utekáme do nemocnice, aby nám lekári vrátili zdravie. Ale tam nám ho nevrátia. Prečo?…
Najviac zmien v mojom živote sa udialo v decembri. Pred 32 rokmi som priletela do…
Úbytok svalovej hmoty vo vyššom veku, známy ako sarkopénia, je bežný, ale rozhodne nie nevyhnutný!…
Istá pani zaslala do redakcie časopisu so zdravotnou tematikou nasledujúci odkaz: „Rada by som sa…
Prerastené bábätká. Tuleni. Zženštelí chlapčekovia. Tak označujú ženy nad päťdesiat rokov súčasných mladých mužov. Všimli…
Keď sa citeľne oteplí a mesto rozkvitne zobudenými stromami i ružovými kríkmi, táto každoročne sa…
Leave a Comment