Aktuálne

Urobte si domáce mascarpone, je to veľmi jednoduché

Potrebujete len šľahačku a kyselinu vinnú. Najlepšia je samozrejme čerstvá, tepelne neupravená šľahačka.

Na 225 g mascarpone potrebujete:

1 l čerstvej šľahačky

1/8 čajovej lyžičky kyseliny vinnej (používajú ju vinári  na úpravu pH, dá sa kúpiť na internete)

Šľahačku zahrievajte vo vodnom kúpeli na 85 stupňov (treba merať teplomerom). Za stáleho miešania pridajte kyselinu rozriedenú s lyžicou vody. Miešajte asi 5 minút, kým krém nezhustne. Ak krém nezhustne, pridajte ešte štipku kyseliny vinnej. Musíte dávať pozor  a stále miešať, inak by sa vytvoril tvaroh. Hotové mascarpone vychlaďte, naplňte do pohára a zatvorte. Uložte do chladničky. Cez noc mascarpone zhustne. V chladničke vydrží aj dva týždne.

Bude pripravené na výrobu vynikajúcich dezertov, aké sa dajú urobiť len z mascarpone.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Na zdraví musíme pracovať každý deň sami, nikto to neurobí za nás. Len tak sa dostaví výsledok. To je môj názor.

Zúfalí utekáme do nemocnice, aby nám lekári vrátili zdravie. Ale tam nám ho nevrátia. Prečo?…

2 hodiny pred

Môj deň sa začína slovami: Dobré ráno Alicka! Dnes bude krásny deň!

Najviac zmien v mojom živote sa udialo v decembri. Pred 32 rokmi som priletela do…

2 hodiny pred

Je úbytok svalovej hmoty vo vyššom veku nevyhnutný?

Úbytok svalovej hmoty vo vyššom veku, známy ako sarkopénia, je bežný, ale rozhodne nie nevyhnutný!…

5 hodín pred

Alchemilka je veľkým darom pre všetky ženy, v každom veku!

Istá pani zaslala do redakcie časopisu so zdravotnou tematikou nasledujúci odkaz: „Rada by som sa…

12 hodín pred

Kde sa podeli pekní muži?

Prerastené bábätká. Tuleni. Zženštelí chlapčekovia. Tak označujú ženy nad päťdesiat rokov súčasných mladých mužov. Všimli…

1 deň pred

Keď ešte bývala Bratislavská lýra Zlatou

Keď sa citeľne oteplí a mesto rozkvitne zobudenými stromami i ružovými kríkmi, táto každoročne sa…

1 deň pred