Odborníci na výživu odporúčajú vylúčiť z jedálnička klasický chlieb. Vychádzajú z toho, že keď zjeme chlieb vykysnutý pomocou droždia, tak sa do nášho tela dostávajú kvasinky, ktoré sa začínajú množiť a ničia vitamíny, stopové prvky, proteíny. Hovoria, že moderný chlieb je jeden z najhorších vynálezov ľudstva. Kvasinky sú totiž toxíny, ktoré v našom tele parazitujú. Moderné kvasnice sa počas pečenia menia na kapsule, ktoré poškodzujú sliznicu, narušujú prirodzenú črevnú mikroflóru. Parazitujú nielen v čreve, ale aj v krvnej plazme. Rozmnožujú sa ako sa im páči a to môže viesť k rôznym druhom intoxikácie, k vzniku hubových chorôb, k narušeniu imunity a to už je len krôčik k mnohých chronickým a nádorovým ochoreniam. Ak prestanete jesť drožďový chlieb hneď teraz, tak bunky sa očistia až po piatich rokoch. Dnešné droždie je totiž úplne iné ako v minulosti, kedy neboli antagonistické k ľudskej mikroflóre (nezabíjali užitočné baktérie, ktoré žijú v hrubom čreve). Cesto kyslo aj celý deň. Dnes sa výrobný proces zintenzívnil, používa sa iný druh kvasiniek, aby cesto nakyslo čo najrýchlejšie.
Libuša Sabová
Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Leave a Comment