Potrebujeme:
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Dno tortovej formy s priemerom 23 cm vyložíme papierom na pečenie. Sušienky rozdrvte v mixéri, alebo v sáčku pomocou valčeka a v miske ich spojte s rozpusteným maslom. Zmes rozdeľte na dno formy, pritlačte a pečte asi 10 minút. Nechajte vychladnúť. Tretinu čučoriedok nasypte do hrnca, pridajte tri lyžice vody, 175 g cukru a kôru z jednej limetky. Varte 2 minúty. Šťavu sceďte do misky a odložte. Tvaroh vyšľahajte so zvyšným cukrom a pridajte obe smotany, limetkovú kôru a šťavu. Želatínu namočte podľa návodu vo vode a počkajte kým nabobtná. Potom ju na minútu dajte do mikrovlnky na stupeň rozmrazovanie. Potom trošku tvarohovej zmesi zmiešajte so želatínou, pridajte do zvyšného tvarohu a dôkladne zašľahajte. Vychladnuté čučoriedky zamiešajte do krému, aby vzniklo mramorovanie. Zmes naneste na sušienky a dajte aspoň na štyri hodiny do chladničky. Náplň by mala stuhnúť. Medzitým čučoriedkovú šťavu povarte do zahustenia a potom ju zmiešajte so zvyšnými čučoriedkami a vychlaďte. Zatuhnutú tortu preložte na tanier a ozdobte čučoriedkami so šťavou.
Text a foto Libuša Sabová
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Leave a Comment