Túto jedinečnú chuť musíte aspoň raz vyskúšať.
Potrebujeme:
Postup:
Čokoládu rozpustíme s maslom pri nízkej teplote. Stále miešame. Oddelíme žĺtka od bielkov. Šľahačom dobre vyšľaháme žĺtka s cukrom. Treba miešať 5 minút a čas dodržať, je to dôležité. Vyšľahané žĺtka zmiešame s vychladnutou čokoládou. Potom vyšľaháme bielká s kyselinou citrónovou na hustú penu. Postupne po jednej lyžici pridávame do čokoládovej zmesi. Tortovú formu s priemerom 23 cm potrieme olejom a vysypeme múkou. Nalejeme cesto a zarovnáme. Ak nemáte otváraciu formu, treba vystlať papierom na pečenie. Pečieme v rúre predhriatej na 150 stupňov iba 35 minút, maximálne 40. Keď tortu vyberiete z rúry, mala by byť ako špongia, preto ju treba dať na noc do chladničky, samozrejme vychladenú, aby poriadne zhustla.
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment