Predvarené držky prepláchni v studenej vode, vlož do hrnca s osolenou vodou a povar ich asi 20 minút. Potom vodu scedíme a vylejeme. Na masti opraž do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, popráš múkou a za stáleho miešania urob zápražku. Odstav hrniec z tepla, pridaj mletú papriku a premiešaj. Zalej základ vývarom, pridaj držky, rascu, pretlačený cesnak, bobkový list, korenie a soľ. Var približne 1 hodinu, kým držky nezmäknú. Pred dovarením pridaj medzi dlaňami rozmrvený majorán, povar ešte 5-7 minút a odstav. Podávaj s čerstvým chlebom.
Text a foto Karol Hrčka
Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…
Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…
Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…
"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…
Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…
Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…
Leave a Comment