Vysokí, zdraví a priamočiari Holanďania so zvláštnou láskou k oranžovej farbe ešte nevyrástli z detskej jablkovej výživy – teda z jablkového pyré alebo lepšie povedané omáčky. Pre nás nostalgia z detských čias, Holanďan si ju dá vždy a ku všetkému, teda nielen k palacinkám. Najlepšie, samozrejme, chutí s kuracím mäsom alebo fašírkou, s hranolčekmi či pečenými zemiakmi. Mňam, je to vážne veľmi dobré. Jablkovú omáčku zoženiete všade, aj na čerpacej stanici, ale môžete si ju pohodlne a super jednoducho vyrobiť aj doma. Ošúpte jablká, nakrájajte ich na kúsky a poduste s trochou masla, lyžičkou hnedého cukru a vody. Rozmixujte, alebo aj nie, a pre svieži nádych pridajte niekoľko kvapiek citrónovej šťavy. Môžete ochutiť aj vanilkou, škoricou, kardamómom…
Text a foto Adriana Macháčová
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Leave a Comment