Aktuálne

Tie najlepšie šišky podľa vychýrenej kuchárky Silvii Pilkovej

Túto skvelú ženu a gurmánku sme vám už v našom magazíne predstavili. Uverejnili sme aj niekoľko jej receptov. Veľmi ste si ich pochvaľovali, že recepty sú veľmi presné a vyvážené a že jedlo sa vám podarilo. Veríme, že aj tieto šišky potešia celú vašu rodinu.
Kvások:
  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 42 g droždia
Cesto:
  • 500 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 2 PL práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 1 vajce
  • 1 PL citrónovej kôry
  • 50 ml rumu
  • 50 ml rozpusteného masla
  • masť na vyprážanie
  • práškový cukor na obaľovanie
  • malinový lekvár
Postup:
Do hrnčeka dáme mlieko, cukor a nadrobené droždie. Necháme 15 minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, žĺtky, vajce, citrónovú kôru, rum, maslo a vykysnutý kvások. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Zakryjeme a necháme 1 hodiny kysnúť. Potom vyklopíme na pomúčenú dosku, premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na vymastený plech. Necháme 20 minút kysnúť, prstom spravíme do každej šišky jamku a vyprážame v horúcej masti z oboch strán dozlatista. Ešte horúce obalíme v cukre a vlažné šišky ozdobíme lekvárom.

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

5 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

5 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

8 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

17 hodín pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

1 deň pred

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta?

Keď sme boli mladší, boli sme šťastnejší. Napadne vás niekedy táto veta? Ak áno, je…

2 dni pred