Reklama

Recepty

Tie najlepšie palacinky na svete s acidkom

Vyskúšajte. Namiesto mlieka použite acidofilné mlieko. Budú veľmi jemné, nadýchané a rodinu s nimi veľmi potešíte.

Potrebujeme:

  • 1 šálka acidka
  • 150 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1/3 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička oleja
  • 0,5 šálky vriacej vody
  • 1 lyžica cukru
  • 1/3 lyžičky soli

Acidko, vajcia, cukor, soľ a múku dobre premiešame. Do vriacej vody pridáme sódu, premiešame a nalejeme do cesta. Dobre premiešame a necháme 5 minút stáť. Potom pridáme do cesta rastlinný olej a premiešame. Pečieme na naolejovanej panvici.

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

9 hodín pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

21 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred