Reklama

Aktuálne

Tekvicová omáčka s volským okom a s knedľou „Gombóc“

Zaujímavá príloha, ktorá ozvláštni aj jednoduché jedlo.

Na knedľu Gombóc potrebujeme:

  • 5 rožkov
  • 3 dcl mlieka
  • 2 vajcia
  • 1 nakrájanú orestovanú cibuľa
  • hrsť petržlenovej vňate
  • 1/2 prášku do pečiva
  • čierne korenie
  • soľ

Postup:

Všetko spolu premiešame a vytvoríme malé guľaté knedle, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a zviažeme motúzom. Varíme cca 25 minút. Potom vyberieme a po 15 minútach opatrne rozbalíme.

Na tekvicovú omáčku už máte určite každý svoj recept.

Text a foto Karol Hrčka

 

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maldivy, či pohrebné sporenie? Vyberte si.

Že príde kráľ Karol III. s Camillou do Slovenskej sporiteľne a keď sa po viac…

2 hodiny pred

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

14 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

1 deň pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

1 deň pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

2 dni pred