Aktuálne

Urobte si ghee, alebo inak prepustené maslo

Ak si chcete usmažiť naozaj vynikajúce vajíčka, urobte si ich na prepustenom masle, alebo ako sa moderne hovorí ghee masle. U nás nie sme veľmi zvyknutí smažiť na masle, lebo v horúcej panvici sa rýchlo prepáli, stmavne a zmení chuť. Spôsobujú to cukry a bielkoviny, ktoré maslo obsahuje. Pri vysokej teplote horia. Vyrobte si teda prepustené maslo, názov ghee pohádza z Indie.  Ghee je ideálna kombinácia chutí., žiadne karcinogény, len vitamíny.

 

Ako na to? Kvalitné maslo rozpustite na panvici. Keď sa rozpustí a začne sa pomaly variť, odparí sa prebytočná voda a biele bublinky sa premenia na penu. Pevné častice ( mliečny cukor a proteín) začnú asi po 10 minútach tmavnúť.Vtedy odstavte z platne a preceďte cez niekoľko vrstiev gázy. Získate čistý tuk, ktorý skladujte v chladničke. Ak na takomto masle urobíte vajíčka, budú neprekonateľné!

Libuša Sabová

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: raňajkyvarenie

Nedávne články

Bravčová masť áno, či nie? Radí MUDr. Karol Džupa

Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…

14 hodín pred

„Láska, ktorá lieči: Keď sa žena cíti v bezpečí, začne žiariť,“ hovorí tento pekný muž

Keď je muž k žene skutočne nežný—nie iba dotykmi, ale aj slovami, svojou prítomnosťou a…

2 dni pred

65 ročná Darina schudla raz v živote 20 kg, keď sa nešťastne zaľúbila

Darinu poznám veľa rokov. Už v tridsiatke vážila 130 kg, čo je pri výške 155…

2 dni pred

Ľúbostný list, ktorý nemal uzrieť svetlo sveta… Zničí všetkých?!

Keď mladá novinárka objaví list, ktorý mal zostať navždy ukrytý, rozbehne sa lavína udalostí, ktoré…

2 dni pred

Toto sú napredávanejší slovenskí autori za rok 2024

Vydavateľský dom Ikar oslavuje 35 rokov na slovenskom knižnom trhu a zároveň ocenil na tradičnej Ikariáde…

2 dni pred