Aktuálne

Urobte si ghee, alebo inak prepustené maslo

Ak si chcete usmažiť naozaj vynikajúce vajíčka, urobte si ich na prepustenom masle, alebo ako sa moderne hovorí ghee masle. U nás nie sme veľmi zvyknutí smažiť na masle, lebo v horúcej panvici sa rýchlo prepáli, stmavne a zmení chuť. Spôsobujú to cukry a bielkoviny, ktoré maslo obsahuje. Pri vysokej teplote horia. Vyrobte si teda prepustené maslo, názov ghee pohádza z Indie.  Ghee je ideálna kombinácia chutí., žiadne karcinogény, len vitamíny.

 

Ako na to? Kvalitné maslo rozpustite na panvici. Keď sa rozpustí a začne sa pomaly variť, odparí sa prebytočná voda a biele bublinky sa premenia na penu. Pevné častice ( mliečny cukor a proteín) začnú asi po 10 minútach tmavnúť.Vtedy odstavte z platne a preceďte cez niekoľko vrstiev gázy. Získate čistý tuk, ktorý skladujte v chladničke. Ak na takomto masle urobíte vajíčka, budú neprekonateľné!

Libuša Sabová

Foto Pixabay.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: raňajkyvarenie

Nedávne články

Vedci zistili: nervózne ženy potrebujú každý deň pohár šampanského!

Táto správa sa určite stala senzáciou v ženskom svete! Vedci sa tomuto experimentu dlho venovali…

4 hodiny pred

Aké boli dvadsiate roky minulého storočia z pohľadu módy?

20. roky minulého storočia predstavovali revolučný spôsob života. Hovorilo sa aj o Zlatých dvadsiatych rokoch.…

10 hodín pred

Rýchly a neskutočne dobrý jablkový koláč. Len zmiešate všetky suroviny a vylejete na plech.

Ak máte jablká, využite ich na tento vynikajúci, rýchly a  šťavnatý koláč. Potrebujeme: 400 g…

10 hodín pred

Silvestr na přání, aneb Čí jsou hory Kaučí?

https://www.youtube.com/watch?v=G-pyJDD-jfQ&t=43s

10 hodín pred

Prihováram sa vám z druhého konca sveta, z Austrálie

Každý rok tu prečkám zimu ako sťahovavé vtáky s mojimi vnučkami, ktoré sa tu narodili.…

10 hodín pred

Máme recept na elixír života

Kto sa chce dožiť vysokého veku, musí mať recept na dlhovekosť. Pamätáme sa na herečku…

10 hodín pred