Vynikajúce pohostenie pre veľkonočných hostí.
Potrebujeme:
Postup:
Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu restujeme. Potom pridáme umytý a usušený špenát a pretlačený cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme. Ak máme plátkové filo cesto, tak každý jeden plátok pokvapkáme rozpusteným maslom a ukladáme na seba. Potom na cesto rozdelíme špenát a nakrájané kúsky lososa. Zvinieme. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, filo cesto rozpusteným maslom. Posypeme ľanovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nesčervenie. Podávame teplé i studené.
Ilustračná foto Depositphotos.com
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Leave a Comment