Reklama

Recepty

Špenátovo – lososový závin. Vyskúšajte a neobanujete!

Vynikajúce pohostenie pre veľkonočných hostí.

Potrebujeme:

  • 1 balenie lístkového cesta (najlepšie je maslové), alebo filo cesto
  • 1/4 kg čerstvého špenátu, môže byť aj mrazený listový
  • 150 g údeného lososa – plátky
  • 1 menšia cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • vajce na potretie
  • ľanové semienka na posypanie
  • 2 lyžica masla

Postup:

Na panvici rozohrejeme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu, chvíľu restujeme. Potom pridáme umytý a usušený špenát a pretlačený cesnak. Osolíme a okoreníme. Zmes necháme vychladnúť. Cesto rozvaľkáme. Ak máme plátkové filo cesto, tak každý jeden plátok pokvapkáme rozpusteným maslom a ukladáme na seba. Potom na cesto rozdelíme špenát a nakrájané kúsky lososa. Zvinieme. Lístkové cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom, filo cesto rozpusteným maslom. Posypeme ľanovými semienkami a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 20 minút, kým nesčervenie. Podávame teplé i studené.

Ilustračná foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Recept na zemiakové pirohy plnené bryndzou

Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…

5 hodín pred

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

17 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

19 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

1 deň pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

1 deň pred