Všetci určite poznáme základný recept – varenú špargľu s holandskou omáčkou, k tomu varené zemiaky. Chceli sme vám ponúknuť aj niečo iné, čo ste so špargľou možno ešte nepripravovali.
Pečená zelená špargľa so slaninkou
Špargľu umyte a odrežte tvrdé konce. Tri – štyri špargle jednoducho zabaľte do slaninky a opečte na suchej panvici (slanina pustí tuk). Ak práve grilujete, tak na drevenom uhlí bude táto špecialita ešte lepšia. Nezabudnite, takto môžete pripraviť len zelenú špargľu, bielu by ste museli najskôr uvariť, ale zelená sa pomerne rýchlo a ľahko prepečie.
Špargľa s chrumakovu posýpkou
Asi 1 kg bielej špargle očistíme, tvrdé konce odkrojíme a varíme v posolenej a ocukrovanej vode 12-15 minút.
Na posýpku potrebujeme:
Všetky suroviny zmiešame a zmesou posypeme uvarenú špargľu. Rúru prehrejeme na 200 stupňov a pečieme asi15 minút.
Foto Pixabay
Pre blond farbu som sa odhodlávala veľmi dlho. Viedlo ma k tomu zúfalstvo keď som…
Väčšinou ju stretávame po boku manžela profesora Pavla Traubnera, neurológa, ktorého azda každý na Slovensku…
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Leave a Comment