Pánovi Vladimírovi Ľachovi dnes zachutil rebarborový koláč, ktorý má rád od detstva. Nie žeby jeho žena nevedela piecť, ale on to robí rád a keď mu niečo príde na chuť, nič mu nezabráni, aby si to neurobil. Poslal nám svoj recept, je veľmi jednoduchý, hrnčekový.
Potrebujeme:
Rebarboru očistíme, nakrájame na 1,5 – 2 cm kúsky, posypeme 1 lyžicou škorice, vanilkovým cukrom.
Cesto vylejme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rebarboru rovnomerne rozvrstvíme. Pečieme pri 175 stupňoch asi 45 minút. Aby bol koláč ešte šťavnatejší, pán Ľach ho rozrezal na polovicu, potrel jahodovým džemom a vrch ešte ozdobil jahodami. Vraj je to svieža májová mňamka.
Určite už viete, že čítanie kníh zlepšuje pamäť, schopnosť vyjadrovať sa, či koncentráciu, čo je…
Priatelia, pripime si dnes na tiché výročie a jedinečný umelecko-priemyselný výkon. V lete tohto roku…
V priebehu mája a júna bohato zakvitne silne voňajúcimi žltobielymi kvetmi bazový krík, ktorého listy…
Po celodennej pracovnej smene čaká chlapíka na stole voňavá polievka. „Dnes sa ti tá kuracia…
Neraz v zahraničí som mal chuť na polievku, ale ak som bol v krajinách bližšie…
Jedno je isté, v tomto veku môžem stále cvičiť, behať, držať diétu, ale moja postava…
Leave a Comment