Aktuálne

Skvelý recept na domáce marsmallow

Okrem toho, že z tejto dobroty až tak veľmi nepriberiete, je aj neuveriteľne chutná.

Potrebujeme:

  • 1 l kefír
  • 3/4 šálky kyslej smotany
  • 1 pohár práškového cukru
  • 2 lyžice želatíny
  • 2 poháre vody
  • 1/2 balenia vanilkového cukru

Želatínu namočíme do teplej vody na 20 – 25 minút, aby zmäkla. Potom ju pri nízkej teplote za neustáleho miešania privedieme k varu, stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Kefír, kyslú smotanu a cukor dobre spolu vyšľaháme a postupne pridávame želatínu. Lejeme len tenkým prúdom a stále šľaháme 4-5 minút. Hmotu vylejeme do pripravenej nádoby a odložíme do chladničky na 3-6 hodín. Po stuhnutí marsmallow nakrájame na kocky. Veľkosť si určite sami.

Foto Pinterest.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

K tohoročnému letu patria žiarivé, sýte, dokonca až krikľavé farby aj pre nás, zrelé ženy!

Zaujímavá je tohoročná letná móda. Kedysi by sme určite neskombinovali sýto ružovú farbu šiat so…

28 minút pred

Moja silná túžba zmeniť život: nikdy viac nechcem vážiť 187 kg!

Môj príbeh sa začal pred rokmi. Problémom bola nadváha. Veľmi vysoká nadváha. Vážila som 187…

5 hodín pred

Ľudia, ktorý konzumujú veľa marhúľ, sa dožívajú priemerne o 10 rokov viac ako Stredoeurópania

Na hraniciach Číny, Indie a Pakistanu sa nachádza druhé najvyššie pohorie na svete Karakoram, so…

5 hodín pred

Budú učiť deti tradíciám. Hru na píšťalke, vyrezávenie z dreva a iné…

"Je známe, že tzv. nelátkové závislosti sú dnes žiaľ už i medzi menšími deťmi bežné. Závislosť…

6 hodín pred

Tyrolské buchty podľa Janky Horečnej

Je to veľká pochúťka, keď si niekde na lyžiarskom svahu v Rakúsku objednáte tyrolské buchty.…

1 deň pred

Už ani tá špiková kosť nie je to, čo bývala!

Neviem kam sa podeli tie vynikajúce špikové kosti z čias minulých, lebo keď moja mama…

1 deň pred