Kačacia paštéta s plnkou z husacej pečienky
Potrebujeme:
Plnka:
Postup:
Husaciu pečeň deň vopred naložíme do portského vína, zľahka osolíme, okoreníme a zabalíme do priesvitnej kuchynskej fólie. Na druhý deň opečieme v kačacej masti očistenú a nakrájanú šalotku a flambujeme ju s madeirou. Odložíme. Všetko mäso na plnku rozmixujeme, zmiešame s cesnakom, soľou, estragónom, tymianom a novým korením. Pridáme šalotku a marinádu z husacej pečene. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na dno pekáča rozložíme plnku, na ňu poukladáme hľuzovku nakrájanú na tenké plátky, pridáme celé laloky husacej pečene a nakoniec zvyšnú plnku. Pekáč vložíme do nádoby s vodou a na 90 minút dáme do rúry. Paštétu necháme vychladnúť a potom ju na noc odložíme do chladničky. Ochutnávať môžme až na druhý deň.
Cesto: (uvarené najemno nastrúhané) 500 g zemiaky 500 g polohrubá múka 1 ks vajce soľ…
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Leave a Comment