Reklama

Aktuálne

Šišky bez droždia a oleja

Fašiangy si bez chutných šišiek nevieme ani predstaviť. Niekto si povie, veď ich robím len raz do roka, tak nech sú také aké majú byť. Ale ak ste nastúpili odtučňovaciu kúru po vianočných hodoch, bude lepšie, keď si svoje chuťové poháriky uspokojíte „diétnejšími“ šiškami.

Potrebujeme:

  • 250 gramov mäkkého tvarohu
  • 220 gramov hladkej múky
  • 1 vajíčko
  • 1 pl lyžica slnečnicového oleja
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva,
  • štipka soli
  • 1 dcl mlieka

Postup:

Najskôr zmiešajte suché suroviny. Potom pridajte všetky ostatné a vypracujte cesto. Dobre sa s ním pracuje, nelepí sa. Vytvorte z neho valec a pokrájajte na asi 12 častí.  Každú vyformujte do tvaru  šišky, v strede urobte dierku a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

Vrch potrite mliekom a dajte upiecť do rúry na 180 stupňov cca 25 – 30 minút. Hotové posypte cukrom a môžete plniť lekvárom, aký máte radi. Ja dávam ríbezľový.

Foto Depositphotos.com

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

10 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

11 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

22 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

22 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

24 hodín pred