Fašiangy si bez chutných šišiek nevieme ani predstaviť. Niekto si povie, veď ich robím len raz do roka, tak nech sú také aké majú byť. Ale ak ste nastúpili odtučňovaciu kúru po vianočných hodoch, bude lepšie, keď si svoje chuťové poháriky uspokojíte „diétnejšími“ šiškami.
Potrebujeme:
Postup:
Najskôr zmiešajte suché suroviny. Potom pridajte všetky ostatné a vypracujte cesto. Dobre sa s ním pracuje, nelepí sa. Vytvorte z neho valec a pokrájajte na asi 12 častí. Každú vyformujte do tvaru šišky, v strede urobte dierku a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Vrch potrite mliekom a dajte upiecť do rúry na 180 stupňov cca 25 – 30 minút. Hotové posypte cukrom a môžete plniť lekvárom, aký máte radi. Ja dávam ríbezľový.
Foto Depositphotos.com
Keď uvidel moju reakciu, okamžite ho to zamrzelo, ale vysvetlila som mu, že je to…
Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod vzhľad výrazne podpísal…
Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Leave a Comment