Najčítanejšie

Recepty na vynikajúce vianočné pečivo a vy môžete opäť súťažiť o produkty dr. Oetker

Ak by ste chceli na vianočné pečenie použiť produkty dr. Oetker od nás, pošlite na adresu sutaz@superbabky.sk text: chcem súťažiť.

Mikulášske makrónky

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)

Vystačí na: asi 25 zlepených kusov

Na cesto:

  • 2 bielky
  • 100 g cukru
  • 100 g najemno namleté mandle
  • 160 g práškového cukru

Na náplň:

  • 150 g polotučného tvarohu
  • 2 zarovnané KL mletej škorice
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná PL brusnicového džemu

Na ozdobenie:

  • Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
  1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do predhriatej rúry
    a sušíme.
  • Elektrická rúra: 150 °C
  • Teplovzdušná rúra: 130 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)
  1. Makrónky necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
    a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

TIP:

Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.

Perníkové domčeky

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

Vystačí na: asi 4 kusy

Na cesto:

  • 200 g tekutého medu
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 75 g masla alebo margarínu
  • 300 g hladkej múky
  • 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 1 zarovnaná KL perníkového korenia
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • 50 g mletých lieskových orieškov

Na ozdobenie:

Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

potravinársku fóliu

2 plechy na pečenie

tvrdý papier

 

Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme med s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením, citrónovou kôrou a orechami. Pridáme vychladnutú zmes a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi pol hodiny odležať.

2. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Na 1 domček si vytvoríme papierové šablóny s rozmermi podľa obrázka nižšie, do ktorých spravíme otvory rôznych tvarov. Pomocou šablóny vykrajujeme z cesta časti domčekov a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 8 minú

Po vychladnutí ozdobíme bielou tubou podľa vlastnej fantázie a časti domčekov tubou zlepíme. Necháme stuhnúť.

TIPY:

Na spestrenie môžeme domčeky ozdobiť Tubičkami na zdobenie 4 farby Dr.Oetker.

Domčeky budú krásne vyzerať, aj keď ich použijeme ako lampáše.

Silvestrovské minitortičky

Doba prípravy: asi 20 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: 12 kusov

Na cesto:

  • 160 g hladkej múky
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 30 g preosiateho kakaa
  • 1 zarovnaná KL mletej škorice
  • 1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
  • 130 g cukru
  • 250 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 1 KL octu

Na zlepenie a ozdobenie:

  • 100 g malinového džemu
  • 1 balíček Polevy de Luxe Dr.Oetker
  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • formu na muffiny
  • 12 papierových košíčkov na muffiny
  • elektrický ručný šľahač
  1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, škoricou, dreňou z vanilkového struku a cukrom. Pridáme mlieko, olej a ocot a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Košíčky vložíme do formy a nanesieme do nich cesto. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 170 °C
  • Teplovzdušná rúra: 150 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  • Tortičky necháme vychladnúť. Potom ich raz pozdĺžne prekrojíme a zlepíme džemom.

ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Povrch tortičiek polejeme a prikrášlime zdobením. Polevu necháme stuhnúť.


Karamelové rezy

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 12 porcií

Na cesto:

  • 150 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 3 vajcia
  • 150 g hladkej múky
  • 80 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
  • ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 2 zarovnané PL preosiateho kakaa
  • 100 g mletých lieskových orieškov
  • 100 ml mlieka

Na náplň:

  • 1 balíček Originál puding karamelový Dr.Oetker
  • 300 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • 100 g orieškovej čokolády

Na ozdobenie:

  • 1 balíček Polevy mliečnej Dr.Oetker
  • ½ balíčka Polevy svetlej Dr.Oetker
  • 1 balenie Salted caramel crunch Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (30 x 40 cm)
  • elektrický ručný šľahač

 

  1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a vajcami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kypriacim práškom, kakaom a orechami a spoločne s mliekom zapracujeme do cesta.
  2. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  1. Upečený plát necháme vychladnúť.
  2. Na prípravu náplne uvaríme puding podľa návodu na obale, ale len s 300 ml mlieka a 40 g cukru. Puding odstavíme a nalámeme do neho čokoládu. Miešame tak dlho, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Plát prekrojíme a polovicu plátu prenesieme na podnos. Potrieme náplňou a zakryjeme druhou polovicou plátu.
  3. Na ozdobenie rozpustíme obe polevy podľa návodu na obale. Tmavú polevu rozotrieme na povrch plátu, ihneď pridáme svetlú polevu a pomocou vidličky vytvoríme vzory. Posypeme karamelom.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia

Nedávne články

50 plus? No a čo? Pozrite sa, ako sa teší zo života táto dáma?

Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých  oslavách priateľov, či spolužiakov,…

2 hodiny pred

Mäso plné vody? Kto nás klame?

Priatelia, som  starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…

14 hodín pred

Ako sme sa prestali slušne správať! Slušnosť nie je pre slabochov, je pre silných. Slušnosť nie je pre hlupákov, je pre múdrych.

Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…

14 hodín pred

Nový videoklip v 88 rokoch? Naša Majuška má ešte dostatok energie!

Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…

16 hodín pred

Mám 80 rokov a ak máš viac ako 50, vypočuj ma! Múdrosť získaná životom!

Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…

1 deň pred

Prosím si 10 dkg vlašského a na to 5 dkg feferónového. Ako sa robí ten feferónový šalát?

Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…

2 dni pred