Toto cesto je výborné – všetko máte v jednom, či už dostanete chuť na pirohy, plnené taštičky, knedle, rezance s makom alebo napríklad domáce fliačky. Stačí len zmiešať a hodiť do vody.
Do misky si rozbijeme vajce a pridáme soľ – rozšľaháme vidličkou. Prilejeme horúcu vodu a rozmiešame, pridáme olej a všetko premiešame. Nakoniec primiešame preosiatu múku – oba druhy. Vypracujeme vláčne cesto. Potom cesto miesime na pomúčenej doske dovtedy, kým sa cesto nelepí na dosku – asi 4-5 minút. Čím hladšie cesto-tým kvalitnejšie cestoviny. Necháme 15 minút postáť – je dobré zatiaľ cesto prikryť miskou. Potom rozvaľkáme a použijeme na prípravu cestovín podľa našej chuti. My máme najradšej pirohy.
Foto Pinterest.com
Dokážete sa s napätými nohami ohnúť až k zemi? 1 áno, dlaňami sa dotknem zeme ( + 1…
V porovnaní s tým, aké mali detstvo mnohí naši rovesníci hlavne na vidieku, si dnešní…
Spolužiaci humanitnej triedy SVŠ Gelnica sa stretli dokonca po 55 rokoch od maturity. Milka Lorinczová…
Ocot patrí medzi suroviny, ktoré sa v kuchyni používajú po stáročia nielen ako dochucovadlo, ale…
Či ísť na bicykli len nakupovať, alebo na cykloturistický výlet, to je jedno. Jazda na…
V našom článku nechceme hovoriť o egoistickom človeku, ktorý vyžaduje, aby sa všetko krútilo len…
Leave a Comment