Toto cesto je výborné – všetko máte v jednom, či už dostanete chuť na pirohy, plnené taštičky, knedle, rezance s makom alebo napríklad domáce fliačky. Stačí len zmiešať a hodiť do vody.
Do misky si rozbijeme vajce a pridáme soľ – rozšľaháme vidličkou. Prilejeme horúcu vodu a rozmiešame, pridáme olej a všetko premiešame. Nakoniec primiešame preosiatu múku – oba druhy. Vypracujeme vláčne cesto. Potom cesto miesime na pomúčenej doske dovtedy, kým sa cesto nelepí na dosku – asi 4-5 minút. Čím hladšie cesto-tým kvalitnejšie cestoviny. Necháme 15 minút postáť – je dobré zatiaľ cesto prikryť miskou. Potom rozvaľkáme a použijeme na prípravu cestovín podľa našej chuti. My máme najradšej pirohy.
Foto Pinterest.com
Pamätám si, keď sa blížila moja päťdesiatka. Bola som na niekoľkých oslavách priateľov, či spolužiakov,…
Priatelia, som starý kuchár. Variť som sa naučil na vojne a prakticky varím každú nedeľu.…
Slušnosť je dôležitá súčasť ľudskej spoločnosti. Je to spôsob, ako prejavujeme rešpekt, úctu a ohľaduplnosť…
Na pozvanie Majky Velšicovej, skvelej herečky, speváčky a kabaretierky, sme s Miločkou Krieschovou. profesionálnou fotografkou…
Predstavte si, že máte 80 rokov, žijete podľa svojich pravidiel s ľahkou dušou a srdcom…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Leave a Comment