Tento recept je zo starej zbierky receptov. Veľakrát vyskúšaný, overený.
Cesto:
Plnka:
Sneh:
Do múky rozmiešanej s práškom do pečiva pridáme maslo, štipku soli, vodu, žĺtky a vymiesime cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske a prenesieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Cesto popicháme vidličkou, pridáme olúpanú, nakrájanú rebarboru, ktorú posypeme práškovým cukrom. Koláč vložíme vyhriatej do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rozotrieme na plnku krátko pred dopečením a necháme zapiecť.
Náš tip: Do vyšľahaného snehu môžeme pridať pomleté vlašské orechy. Koláč bude ešte chutnejší a zaujímavejší.
Libuša Sabová
Ilustračná foto: Depositphotos.com
Raz jej chcel dať otec ponaučenie. Pracoval ako šéfkuchár a tak ju zobral do kuchyne.…
Môj otec hovorieval: "Dobrá polievka, tá ťa postaví na nohy!" Vedci zistili, že kostný vývar…
Pokiaľ som sa vedľa nej nepostavila kvôli foto, ani som si neuvedomila aká je drobunká.…
Narodil sa v roku 1883 v Nemecku v chudobnej grécko - nemeckej rodine a bolo…
V ľudovom liečiteľstve má púpava nezastupiteľné miesto. Bylinkári ju odporúčajú používať napríklad na aterosklerózu, na…
Samozrejme, aj ja si to rada uľahčím a urobím štrúdľu z kúpeného lístkového cesta. Moji…
Leave a Comment