Reklama

Pre vzácnu návštevu atraktívne recepty z lososa

Grilovaný lososový „sandwich“ so špargľou,

zemiakom a holandskou omáčkou

(4 osoby)

  • 3 ks aljašského lososa
  • 1 ks bagety
  • 0,1 l olivového oleja
  • 1 kg zemiakov
  • 0,2 kg špargle
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 0,05 kg masla
  • 0,2 l alba oleja
  • 0,005 l žĺtkov
  • vinný ocot
  • 0,001 estragón

Na lososa si dáme tenký plátok bagety a opečieme do chrumkava. Uvaríme si zemiaky. Špargľu sparíme a orestujeme na masle. Omáčku si pripravíme vo vodnom kúpeli so žĺtkami, vinným octom, alba olejom. Dochutíme soľou, korením a estragónom.

 

Wonton ravioli s lososom a chilli omáčkou

  • 2 ks aljašského lososa
  • 1 ks wonton cesta
  • 0,01 kg zázvoru
  • 0,01 kg koriandru
  • cesnak
  • 0,001 kg chilli papričiek
  • 1 l oleja
  • 0,05 l žĺtkov
  • 0,3 l sladkej chilli omáčky
  • 0,1 l limetkového sirupu
  • olivový olej

Cesnak, zázvor, chilli papričky a časť koriandru si rozdrvíme a orestujeme na olivovom oleji. Potom pridáme lososa a naplníme tým wontonové plátky, ktoré spojujeme žĺtkami a vyprážame. Omáčku pripravíme zmiešaním sladkej chilli omáčky a limetkového sirupu. Dochutíme zbytkom nasekaného koriandru.

 

Fettuccine s aljašským lososom

a smotanovo–bazalkovou omáčkou

(4 osoby)

  • 3 ks aljašského lososa
  • 0,5 kg cestovín fettuccine
  • 0,08 l olivového oleja
  • 0,01 kg šalotky
  • 0,01 kg bazalky
  • 0,05 l bieleho vína
  • smotana na šľahanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • tabasco

Šalotku orestujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme lososa, bazalku, soľ, korenie, tabasco a zjemníme smotanou. Do omáčky zamiešame cestoviny.

 

Vaše komentáre

Redakcia

Leave a Comment
Zdielať
Uverejnené
Redakcia
Značky: jedlovarenie

Nedávne články

Maja nikoho nepočúvala a vydala sa tesne po sedemdesiatke

Maja vyzerá skvelo, hoci už má vyše sedemdesiat rokov. Asi sa pod  vzhľad výrazne podpísal…

7 hodín pred

S bývalým televíznym moderátorom Vojtom Keszelim o jeho druhom a treťom talente

Ďakujem osudu, že som sa počas celej svojej televíznej kariéry redaktora, či moderátora a zavše…

9 hodín pred

Jahodové zemiakové knedličky s mascarpone

Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…

20 hodín pred

Čo robím na dôchodku?

Na Dôchodku: Kapitola Plná Života  Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…

20 hodín pred

Boli sme mladé a krásne hoc aj v teplákoch. Ako sa cítime dnes v tomto oblečení?

Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…

22 hodín pred