Prečo magický? Má dve vrstvy. Horná časť je nadýchaná a spodná je krémová, pripomínajúca puding.
Potrebujeme:
Postup:
Oddelíme bielká od žĺtkov. Formu na pečenie potrieme tukom a zakryjeme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Zohrejeme mlieko. Bielká vymiešame so štipkou soli do tuha. Žĺtka dobre vyšľahajte s cukrom. Pridáme maslo a 1 lyžicu vody a šľaháme 3 minúty. Potom vmiešame múku so škoricou a postupne pridávame mlieko. Nebuďte prekvapené, že je to riedke. Po častiach pridávame sneh z bielkov. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre na 160 stupňov asi 50 minút. Ideálne je, keď po 45 minútach pečenia prikryjeme cesto alobalom. Najlepší spôsob pečenia je s horným a dolným ohrevom, nie cirkulujúcim vzduchom. Do cesta môžete pridať aj drobné ovocie podľa vlastnej chuti.
A v čom je magickosť tohto dezertu?
Trik spočíva v tom, že zmes vaječných bielkov a múky je ľahšia ako ostatné zložky a tak zostáva hore, prepečie sa a dole zostane krémová hmota podobná pudingu. Magické, že?
Zdroj Lecker.de
Karol Hrčka, vynikajúci kuchár nám stále ponúka jedlá, spracované do dokonalosti. Také sú aj tieto…
Na Dôchodku: Kapitola Plná Života Dôchodok je obdobím, kedy sa zatvárajú jedny dvere a otvárajú…
Našla som vo svojom archíve túto fotografiu. Je z roku 1972 z vysokoškolského volejbalového turnaja.…
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Leave a Comment