Už vás nebaví počúvať rozprávky o zdravom stravovaní? Experti na výživu dokázali, že ide o utópiu. Výskumníci z Weizmann Institute of Izrael robili výskum s pomerne veľkou skupinou ľudí (800 osôb), ktorý bol rozdelený na dve časti. Jedna skupina ľudí jedla len také jedlo, ktoré sa považuje za zdravé. Druhá skupina si neodoprela radosť z konzumácie tzv. škodlivého a odborníkmi na výživu zakázaného jedla. Išlo najmä o údeniny, hotové konzervované jedlá, čipsy, minerálnu vodu, polotovary, atď. Štúdia obsahovala asi 47 000 druhov jedla.
Profesori Eran Elinav a Eran Segal potvrdili, že problémy ľudí s príjmom potravy sú individuálne. Klady a zápory boli v oboch skupinách ekvivalentné. Organizmus každého človeka, ktorý sa podujal na experiment mal svoju vlastnú, odlišnú reakciu na to, alebo ono jedlo.
Táto štúdia dala odpoveď na otázku, prečo niekto môže zjesť všetko a nepriberie, iný stále hladuje a napriek tomu priberá. Strata hmotnosti a výživa, to sú individuálne reakcie, ktoré závisia od indexu glykémie. Niektorí ľudia priberú aj z paradajok, alebo z banánov, iný nepriberú ani zo sladkých koláčov. Navyše tento glykemický index sa počas života mení. Zlé a dobré výrobky sú veľmi subjektívne, takže objektívna zdravá výživa neexistuje. Ale to neznamená, že koláče, bagety, či zmrzlinu môžete jesť bez obmedzenia. Každý človek by mal poznať svoje vlastné telo a stravovať sa tak, aby sa jeho hmotnosť nezvyšovala.
Zdroj Pikabu.ru
Foto Pixabay.com
Keďže sa vám Linda V Wright veľmi páčila, navštívili sme jej instagram a dozvedeli sme…
Takto sme si pýtali v socialistických bufetoch. Šaláty sa vyrábali podľa prísnych noriem a tak…
Prírodné liečiteľstvo je staré ako ľudstvo samotné. Hľadanie pomoci v sile rastlín pochádza z ďalekej…
Dovoľte opäť prispieť skúsenosťou z ambulantnej praxe. „Celú noc som nespal! Mám bolesti pod pravým…
Zmienke o bravčovej masti (česky sádlo) v poslednej časti sa dostalo veľkej odozvy. Preto niekoľko…
Ak je človek starší ako 55, alebo 60 rokov, už sa považuje za starého. Snažíme…
Leave a Comment