Ľahký ovocný dezert
Doba prípravy: asi 45 minút
Na cesto:
5 vajec
150 g kryštálového cukru
100 g hladkej múky
30 g kakaa
Na náplň:
300 ml pochúťkovej smotany
100 g práškového cukru
postrúhaná kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml mlieka
1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
100 ml vody
700 g čerstvého letného ovocia (napr. ríbezle, maliny, čučoriedky, černice)
Na ozdobenie:
2 balíčky číreho Tortového želé Dr.Oetker
50 g cukru
500 ml vody
Príprava:
Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny. Pridáme preosiatu múku s kakaom a opatrne vmiešame do vyšľahaných vajíčok. Masu vylejeme na plech (30 x 40 cm), vložíme do rúry a pečieme. Po upečení necháme vychladnúť.
Elektrická rúra: 180°C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 170°C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 2-3 (nepredhriata)
Doba pečenia: 15-20 minút
Pochúťkovú smotanu vymiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Šľahačku vyšľaháme podľa návodu na obale s mliekom do tuha. Pridáme do krému a premiešame. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a primiešame do náplne. Náplň vylejeme na upečený a vychladnutý korpus a dáme do chladničky na 45 minút stuhnúť.
Po stuhnutí rozvrstvíme na koláč po celej ploche ovocie a zalejeme teplým tortovým želé, ktoré sme si pripravili s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Hotový koláč dáme ešte raz dobre vychladiť a servírujeme.
Cystická fibróza patrí k dedičným ochoreniam a prejavuje sa prevažne pľúcnym postihnutím. Svoje o tom vie aj mladá…
Každý je... z nejakého chovu. Naše sliepočky - z voľného a s výbehom a bežia…
„Cítite tu vôňu? Nádhera! Nie je to náhodou lipový kvet?“ - pýta sa pani pracujúca…
Po rôznych iných pokusoch som sa opäť vrátila k osvedčenému spôsobu pečenia chleba. Ale pozor!…
Čas plynie, všetko sa mení a po päťdesiatke je čas rozlúčiť sa s predsudkami, ktoré…
Mali sme na dome satelitný tanier. Na fasáde, nešlo ho dať vyššie, bol vo výške…
Leave a Comment